Samsung Galaxy S3 Detaylı İnceleme, Testler, Yorumlar, Artı ve Eksiler

Samsung'un şu ana kadarki en iddialı telefonu olan S3, Beni de hayal kırıklığına uğratmadı. İyi yönlerinden başlayacak olursak, 4.8 inçlik dev ekranı büyük bir artı. 720x1280 Süper amoled görüntü kalitesi sizi yeterince tatmin ediyor. 8 mp kamerasıyla müthiş fotograflar çekebilir, 1080p 30fps videolar kaydedebilirsiniz. Gorilla Glass 2 ekranı, inanılmaz seviyede çizilme ve kırılmaya karşı dayanıklı. Ekrana çivi çakmaya çalışsanız bile hala eski hassaslık ve temizliğini koruyor. Arka kapak, esneyebilen özel bir plastikten elde edilmiş. Daha iyi bir malzeme kullanılabilirdi diye düşünüyorum. Özel dört çekirdekli 1.4 GHz Exynos işlemci, performans bakımından S2'nin işlemcisini ikiye katlamış durumda. Şuan dünyanın en iyi telefon işlemcisi ünvanını taşıyor. Dört çekirdekli olması sayesinde iPhone gibi oyun oynarken rahatsız edici derecede ısınmıyor. Yaklaşık 800 mb kullanılabilir RAM'i ile birden çok işlemi gayet iyi bir performansta tamamlayabiliyorsunuz. Ekran kartı olarak S2'nin üzerine fazla bir şey eklenmemiş.  Hafıza olarak da daha iyi bir konuma getirilebilirdi. Telefon oldukça ince. Önde 2 dokunmatik tuşun ortasında manuel bir tuş bulunmakta. İlgi çekici özelliklerine gelince; Siri'yi aratmayan S-Voice uygulaması, İngilizce olarak kullanıldığında gayet iyi bir performans sunuyor. S-Beam ile Kendi S3'ünüzdeki bir dosyayı, arkadaşınızın S3'üne dokundurarak birkaç saniyede gönderebiliyorsunuz. Ekranın üzerindeki özel algılayıcılar sayesinde Siz telefon ekranından başka yere bakarken parlaklığı otomatik olarak azaltıyor, tekrar baktığınızda ekranı parlatıyor. Uyurken telefonu kullanıyorsunuz ve uykunuz bastırıyor uyuyorsunuz, telefonunuz da sizinle birlikte uykuya dalıyor. Telefon rehberinde birine dokunuyorsunuz ve başka bir şey yapmadan telefonu kulağınıza dayıyorsunuz, arama başlıyor. Telefonun kilidini açmak için ister ekranı sürükleyin ister "Wake Up" deyin. Kilidi açmak dilinizin ucunda. Yine internet hızı olarak da S2'yi ikiye katlar konumda. Fotoğraf çekme işini gayet seri yapabiliyor. En iyi poz uygulamasıyla deklanşöre bastığınızda 20 fotoğraf birden çekiyor ve en kaliteli olanını sizin için seçiyor. Oyun performansı olarak yeterince kendini aşmış durumda. 4.8inç ekranda Onlive uygulamasını açıp yüzlerce bilgisayar oyununu telefonunuzda oynamaktan daha eğlenceli ne olabilir ki?
Android 4.0 ile en iyi androidi kullanacaksınız. Ekranın üzerinde bulunan çok renkli çalışan bildirim ışığıyla ekranı açıp mesaj var mı diye bakmak yerine bu ışığı takip ederek gereksiz pil harcamalarından kaçınabilirsiniz. Allshare teknolojisiyle açtığınız videoyu hiçbir bağlantı olmadan ekranda izleyebilirsiniz. Bunlar gibi birçok hayatı kolaylaştıran özellik sizi bekliyor. Telefon Türkiye'de 1600 TL-2000 TL arasında değişiyor. Yurtdışında ise 500-700$ arasında değişmekte.

Telefonun resmi web sitesi.

Telefonun Tanıtım Videosu


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top  blogs

Saydırgaçlı Götürgeç

Peşimden Koştur

Aşağıya e-postanı girerek takip et butonuna bastığında bu blogta paylaşılan her yeni gönderiyi telefonundan veya gelen kutundan anında takip edebilirsin.