Galaxy S2 İlk Yorumlar ve Detaylı İnceleme

Galaxy Ailesini uzun zamandır yakından takip ediyorum ve oldukça beğeniyorum. Gerek android kalitesi gerek tasarım her şey ile benden gayet iyi not alabilecek bir telefon. 2011'in başlarında S2 sürümünü duyurdu. Bu modelde diğer modellerden farklı olarak çift çekirdek 1 GHz işlemci ile birlikte Android 2.3 Gingerbread sürümü dikkat çekiyor. HDMI girişi ve MHL (Mobile High Definition) girişi de dikkat çekiyor. MHL hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, 2008'de duyrulmuş bir yüksek kaliteli video bağlantı standardı ve dünyada bir ilk olarak Galaxy S2'de cebimize giriyor. Galaxy S'te dikkat çeken bir diğer özellikse tam 1 GB ram'e sahip olması. Bu ram ile telefonunuzda kasma olması söz konusu olmaktan çıkıyor. Android'in başarısı artıyor fakat batarya problemi olabilir. 1650 mAh'lık bataryası her ne kadar yetecek gibi görünse de bazı sorunlarla sizi karşı karşıya bırakabilir. Galaxy S2 ile ilgili yapılan yorumlardan dikkatimi çekenlerden biri ise fiyatının çok pahalı olması. Yaklaşık 1050 $'lık fiyatı cepleri yakacak gibi görünüyor. Tabi daha yeni olduğu için bu fiyatlar sizi bu telefondan uzaklaştırmasın çünkü her an düşebilir.

Galaxy S2'nin 16/32 GB'lık hafıza seçenekleri bulunuyor. Tabi her zamanki gibi Micro SD ve SDHC girişleri de ihmal edilmemiş. HDMI girişi sayesinde telefonunuzu bir HDMI kablosu aracılığıyla Full HD LCD'nize bağlayıp, fotoğraflarınıza, videolarınıza bakabilir, internette dolaşabilir, oyunlar oynayabilirsiniz. Kulağa hoş geliyor :)

Yine Multitouch özelliğine sahip Super AMOLED kapasitif ekranı sayesinde güneşin ortasında bile mobilliğinizi koruyabileceksiniz. 480x800 ekran kalitesi gerçekten büyük bir kalite sunuyor.

Kamerasından bahsedecek olursak, 8.0 Megapixel kamerasıyla Full HD videolar çekebilir, Yüksek kaliteli fotoğraflar ile anılarınızı hatırlayabilirsiniz. Galaxy S'teki en büyük eksik olan Flaş, Bu sürümde unutulmamış. 5.0 Megapixel ön kamera ile de çok kaliteli 3G görüşmeleri yapabilirsiniz.

Yine güzel uygulamalar ile eğlenceli zamanlar geçirebileceksiniz. Tüm bu özelliklere rağmen sadece 116 gr. ağırlığı ile sizi etkilemeyecek bile.

Her ne kadar bir an önce cebinize girmesini istediğiniz bir telefon olsa da fiyatının düşmesi için biraz beklemekte yarar olacağını düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top  blogs

Saydırgaçlı Götürgeç

Peşimden Koştur

Aşağıya e-postanı girerek takip et butonuna bastığında bu blogta paylaşılan her yeni gönderiyi telefonundan veya gelen kutundan anında takip edebilirsin.