Samsung Star - Detaylı İnceleme


1 yılı aşkın süredir Samsung Star S5233w kullanıyorum. Bu süre zarfındaki testlerim ve izlenimlerimi size aktarafacağım. İlk olarak ekrandan başlayalım. 240x400'lük bir ekran kalitesi olmasına rağmen bu kalitenin getirilerini Samsung, bize tam olarak sunamamış. Çok sınırlı bir oynatma kapasitesi bulunmakta. 320x240 piksel kalitesinde video çekebildiği gibi ancak bu boyuttaki videoları oynatabiliyor. Ekran eski tip dokunmatik özelliğine sahip. Yani her şeyi algılıyor. Cebinizde akıllı kilidin açılıp birilerini araması işten bile değil. O kadar yumuşak bir ekranı var ki, her gün bir yeni çiziğiniz olacak. Aldığınız ilk beş ay, dokunmatik algılama kalitesi kayda değer derecede. Fakat bu mükemmellik fazla sürmüyor, ekran sizi azizliğe uğratmaya başlıyor. Bunlardan birkaçı, algılamama, ters algılama ( menüyü alta çektiğinizde yukarı gitmesi), dokunduğunuzda bunu görmesine rağmen işlemi başlatmaması gibi. Kasasına gelirsek, Gayet şık ve ince bir tasarımı var. tuşları, hoparlörü ve kalemi uygun yerlerde. Fakat arka kapağın çizilmemesi imkansız. Arama, geri ve arama kapama tuşlarının aydınlatması olmamasına rağmen bu fazla sorun olmuyor. Telefonun yerleşik stereo ses sistemi bulunmuyor. Sesler mono konuşma hoparlöründen çıkıyor. Buna rağmen ses kalitesi normal değerin üstünde bir kalitede. Fakat 5800'daki dolgunluğu yaşatmıyor. Pil ömründen bahsedecek olursak, sık kullanırsanız 1-2 gün gittiği gibi normal kullanımlarda 3-4 günü bulabiliyor. Pili çabuk eskimiyor. Kamerası ise olması gereken değerlerin çok altında. Çekimlerde kayma meydana gelmesi an meselesi. Açılması uzun sürüyor ve çekimleri kötü. Odak yok, zoomlama kayda değer değil. Yüz algılama yok. Fakat çektiğiniz kişi güldüğünde otomatik çekim yapılabiliyor. İşlemci gücü çok düşük. Müziklerinizde veya fotoğraflarınızda dolaşırken sizi büyük azizliğe uğratıyor. Yine mesaj yazarken yatay klavyesi mevcut. İnternet tarayıcısına gelirsek, performansı çok düşük. Yerleşik google arama çubuğu olsa da size istenilen performansı vermiyor. Size önerim Opera 6 kullanmanız. Wigdetleri hoş. Size birçok wigdet seçeneği sunuluyor.

Telefonun bazı özelliklerine verdiğim notlar: (10 üzerinden)
Ekran : 6
Dizayn : 8
Dış Kalite : 5
İşlemci : 5
Kamera : 4
Dosya Yöneticisi : 7
Wifi : 9
Gprs : 8
Mesajlaşma : 8
Kendi Tarayıcısı : 6
Opera 6 : 8
Youtube Video İzleme : 9
Senkronizasyon: 7
Müzik Çalar : 8
Hoparlör : 7
Arama Tarayıcısı : 9
Dokunmatik : 5
Hareket Sensörü : 7
Oyun Yöneticisi : 5

Ortalama Not: 6.89

Telefona verilen Salih Bilgin Notu (100 Üzerinden) : 72

Letsgo Mobile Puanı (100 üzerinden): 85

Sonuç: Sosyal uygulamalar konusunda zayıf. Uzun süreli kullanım için uygun değil, cebe kolay sığar, Mesajlaşma ve arama işlevleri hızlıdır. Gündelik kullanım için uygundur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top  blogs

Saydırgaçlı Götürgeç

Peşimden Koştur

Aşağıya e-postanı girerek takip et butonuna bastığında bu blogta paylaşılan her yeni gönderiyi telefonundan veya gelen kutundan anında takip edebilirsin.