Benim Gözümden Öğrenci Çeşitleri

Farklı öğrenci şekilleri vardır. Ben de bu tipleri espritüel açıdan biraz yorumlayarak sizlere sunmak istedim.


1-"Okul mu o da ne!?" Öğrencileri:
Ders programını bırak, ders adlarını bilmeyen öğrenci tipleridir. Okulla ilgisi olmaz; arada aile zoruyla misafirliğe gelir. İlkokulu bitireceği şüphelidir. Varsa baba mesleğini devam ettirebilecek bir cinstir. Genelde düzgün bir hayatı yoktur.

2-"Okul = Eğlence" Öğrencileri:
Belli bir okul bilinci oluşan, fakat bu bilinci kendine oturtamayan tiplerdir. Devamsızlığı sınırda durur; ödev yapmaz, ders dinlemez, sürekli espri yapma ve gülecek bir şey bulma peşindedir. Karşı cinsten arkadaş çevresi daha yoğundur. Başarı sağlayan istisna modelleri olabilir. Geliştirse büyüyecek bir zekası vardır. Bu tiplerin okul bilinci lisede kişiliğine oturabilir.

3-"Asosyal Btürkçe" Öğrenci
Zeka seviyesi düşük olduğu halde hırslı olan öğrencidir. Sosyal hayatı pek yoktur, espriden anlamaz, dersi dinler, çevresi azdır, karşı cins tarafından ilgi duyulmaz, konuşkan değildir. Sınavlara çalışır, ödevlerini yapar fakat psikolojik olarak kendini kontrol etmekte başarısızdır. Başarısının önünü kapatan şeylerden en büyüğü heyecan ve dikkatsizliktir.

4-"aZeki" Öğrenci
Zeka kapasitesi konusunda iyidir. Evde ders çalışmaz, okulda dinlediklerinin yeterli olduğunu düşünür ki genelde haklıdır. Başarısı çok yüksek değildir çünkü zekasını değerlendiremeyen tiplerdendir. Başarısızlığının en büyük sebebi dikkatsizlik ve vurdumduymazlıktır. Bazı çeşitleri ukala olabilir.

5-"Zeki" Öğrenci
Zeka kapasitesi iyidir. Ders çalışması için bir konuyu anlamamış olması gerekir. Ödevlerini almaz fakat arkadaşlarından öğrenip yapar. Sınav zamanı ineklenir. Dikkatsizliğini çalışarak kapatabilecek kapasitededir. Başarılıdır. Öğretmenlerine karşı örnektir, normal hayatı gayet sosyal ve tipiktir. Mizah anlayışına sahip, karşı cins çevresi geniş ve genellikle sevilen tiplerdir.

6-"İnek" Öğrenci
Zeka seviyesi normal olan, içerisinde başarı ateşi sönmeyen tiplerdir. Tenefüslerde test çözen, derste çıt çıkarmayan, asosyal ve sevilmeyen cinstir. Arkadaş çevresi mevsimlere paralel olarak düşer. Açık bir zekası yoktur; genelde ezber yapar. Matematik konusunda berbattır çünkü ezber zekaya sahiptir. Parlak fikirler üretemez ve sınavlarda heyecanlanır. Fakat aZeki öğrencilere göre başarılıdır.

7."Parlak" Öğrenci
Zeka seviyesi anormal derecede yüksek, sosyal, açık zeka öğrencilerdir. Genelde yakışıklı veya güzel olan kısımı oluştururlar. Spora ilgilidirler. Heyecanlanmazlar çünkü kendilerine güvenirler. Matematik-Fen konusunda başarılıdırlar çünkü görsel zekaya sahiptirler. Sınavlara çalışmadan geldikleri halde dereceye girmek onlar için çocuk oyuncağıdır. Zeka oyunlarını severler, mizah anlayışları yüksektir. Karşı cins onları çekici bulur. Haklarının bilincinde, zararsız, akıllı tiplerdir. Sınavlarda üst sıraları dolduran cinstendirler.

2 yorum:

  1. öyle sanıyorum ki Salih, Soyadına da yakışır şekilde 7 numaralı öğrenci çeşitinden oluyorsun sen. written by CODESDI

    YanıtlaSil

 
Top  blogs

Saydırgaçlı Götürgeç

Peşimden Koştur

Aşağıya e-postanı girerek takip et butonuna bastığında bu blogta paylaşılan her yeni gönderiyi telefonundan veya gelen kutundan anında takip edebilirsin.