Telefon Sektörü Kıyasıya Savaşıyor

HTC Sensation with Beatsaudio
2011'in en çok gelişme gösteren teknolojik ürünü tartışmasız telefon sektörü. Gerek kendini telefon üretmeye adamış şirketler, gerek çok amaçlı şirketler bu konuda en büyük kozlarını önlere atmaktan çekinmedi. 2 veya 3 yıl öncenin göz kırpmadan cevap verebileceğimiz gözdesi iPhone serisi iken artık karar vermek çok zor. HTC, Samsung Galaxy Serisi, Xperia serisi sahipleri artık Apple kullanıcılarına güler duruma geldi. Peki neden bu gelişmeler yaşandı? Tek sebebi insanların daha tek bir koltuğa bağımsız, daha sosyalize yaşamasını sağlamak. Eskiden mesaj gönderebilen telefonlar lüks sayılırken artık 3D 1080p video çekebilen telefonlar arkaplanlarda kaldı. O kadar çok fazla çeşit var ki insanlar asla elindekinden memnun olmuyor. Çünkü her zaman bir üst model var. Bu da gereksiz harcamalara neden olabiliyor. Telefon seçerken çok dikkatli olmak gerekli. Yazının devamında telefonunuzu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini size aktarmaya çalışacağım.

Galaxy Note 2012
Farkettiğimiz gibi artık tuşlu telefonlar tarihe karıştı denebilir. Çünkü dokunmatik arayüze sahip olanlar çok daha fazla kullanım özelliği ve görsellik sunuyor. Peki dokunmatik telefonun zararları neler sorusuna verebileceğim cevaplar şöyle. Dokunmatik teknolojisi tuş sisteminden daha pahalı ve daha hassas olduğundan diğerlerine göre daha çabuk bozulma riskiyle karşı karşıya. Bu durumda da pahalı bir arayüz olduğundan cebinize de olumsuz yansımakta. Çizilme riski çok yüksek, çizilmeler üstüne üstlük hassaslığı azaltıyor. Fakat buna karşı büyük şirketler cephe almış durumda. Yüksek çizilme dayanıklılığı olan ekranlar çıktı bile. Eğer sert bir telefon kullanıcısı iseniz bu özelliğe dikkat etmeniz önemli. Tabii ki çelik veya çizilme dayanıklılığı olan sert plastik kasalar seçmeye de özen göstermelisiniz. Buna kılıflar da alternatif gösterilebilir. Oyun veya yüksek performans meraklıları alacağı telefonda yüksek işlemci ve işletim sistemi özelliğinin yanı sıra iyi bir ekran ve RAM çipine dikkat etmeliler. Dokunmatik hassaslığının yüksek olması da oyun meraklılarının oyun keyfine olumlu etkiler sunacaktır. İyi bir oyun telefonu şimdilik 1 GHzlik işlemciye sahip. en az 4"lik ekran ve 512 mb RAM iyi bir oyun keyfi sağlayacaktır. Bu özelliklere sahip telefonlar ise 2012 ilk çeyrekte 600-1250 TL arasında değişiyor.
Eğer her zaman yanımda kameram olsun diyorsanız ihtiyacınız belli. İyi bir sertifikaya sahip en az 5 mp kamera, en az 720p video çekme desteği ve güçlü bir ekran çözünürlüğü yanınızdaki fotoğraf makinanız olacaktır. Bu özelliklere sahip telefonlar diğer açılardan da gelişmiş durumda olduğu için 800-1500 TL arasında değişmekte.
Ben bir iş adamıyım diyor, dosyalarınızı telefonunuzda taşıyorsanız, iyi bir ekran çözünürlüğüne sahip, office özelliği olan bir telefon işinizi görecektir.

1 yorum:

  1. Ne yazık ki tuşlu telefon sevenlerin de vazgeçemeyecekleri o kadar çok şey varken onlar için akıllı tuşlu telefon üretmemeleri üzücü. Gerek ekran temizliği gerek ise her tür ortamda mesaj yazabilme, cebinde kullanabilme, tuşlu telefonun öncelikleri. Bunlardan vazgeçemiyorum ve dokunmadik telefon kullanamıyorum. Umarım telefon üreticileri sevap için bir tane de tuşlu telefon üretirler modellerinin yanında.

    YanıtlaSil

 
Top  blogs

Saydırgaçlı Götürgeç

Peşimden Koştur

Aşağıya e-postanı girerek takip et butonuna bastığında bu blogta paylaşılan her yeni gönderiyi telefonundan veya gelen kutundan anında takip edebilirsin.